Mikä opiskelukyvyssä, pedagogiikassa ja vaikkapa digiopetuksessa puhuttaa? Mistä meidän tulisi olla jo nyt tietoisia, mitä ennakoida?

Kutsumme asiantuntijat kertomaan ja keskustelemaan ajankohtaisista ja tulevista teemoista yhdessä avoimiin webinaareihin. Suunnataan tulevaan ja opitaan yhdessä, poimi tieto talteen!

Täältä sivulta löydät webinaariemme materiaalit ja tallenteet.

kuvassa viisi riippuvaa lamppua joista yhdessä valo

Start well! Kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden odotukset ja tarpeet – mitä opiskelun aloitusvaiheen tueksi tarvitaan?

Avoin webinaari korkeakoulujen opettajille ja ohjaajille 22.10.2024 klo 8.30 – 11.30

Kansainvälisissä tutkinto-ohjelmissa opiskelevien määrä korkeakouluissa kasvaa. Voimakas opiskelijamäärien kasvu on tuonut uusia haasteita korkeakoululle kotouttajana, opintoihin sitouttajana sekä yhteisöihin integroijana.  

Webinaarissa tarkastellaan eri näkökulmista, miten erityisesti opintojen aloitusvaiheessa tehtävän ohjauksen ja tuen toimintakäytännöillä on mahdollista vaikuttaa ulkomailta saapuvien kv-tutkinto-opiskelijoiden integroitumiseen ja opintojen sujuvaan aloittamiseen. Onko saapumisvaiheessa ja koulutuksen aloitusvaiheessa tarjottu ohjaus ja tuki riittävää ja kohdentuuko se oikeisiin asioihin? Kuinka yhteisöllisyys ja osallisuus rakentuvat?

Webinaarin ohjelma

Webinaarin asiantuntijapuheenvuorojen tallenteet:

Tallenne 1: Kokemuksia ja tutkittua tietoa kv-tutkinto-opiskelijoiden korkeakoulukotoutumista ja -osallisuutta edistävien ratkaisujen kehittämisestä. Francesca Cucinotta, johtaja, koulutusvienti & koulutusperäinen maahanmuutto, Centria-ammattikorkeakoulu.

Lataa esitys tästä (pdf)

Tallenne 2: Saapumis- ja opintojen aloitusvaiheen monimuotoiset palvelutarpeet ja niihin vastaaminen. Mihin asioihin opintojen aloitusvaiheen ohjauksen tulee kohdentua? Korkeakoulukuraattori Miia Maaninen ja kansainvälisen markkinoinnin suunnittelija Milja Seppälä, Savonia-ammattikorkeakoulu

Lataa esitys tästä (pdf)

Tallenne 3. We all have a peacock’s tail: a systemic perspective on the sense of belonging among foreign students in Finland.  Agnieszka Laherto, Business Coach, Specialist, Future work ability -project, Savonia-UAS

Lataa esitys tästä (pdf)

Tutkinto verkossa – minkä pedagogiikassa pitää muuttua?

Avoin webinaari korkeakoulujen opettajille ja ohjaajille 19.3.2024 klo 8:30

Verkkovälitteisesti opiskelevan arjen osana ovat hänen opintonsa ja niiden sujuva eteneminen. Vastaavasti verkkovälitteisesti toteutettavan pedagogiikan osalta tarkastelussa on ollut se, kuinka yhteisöllisyys ja osallisuus rakentuvat silloin, kun tutkinto suoritetaan kokonaan verkossa. Aihe on pedagogiikan online- ja hybridiaikana ajankohtainen.

Webinaarissa tarkastellaan eri näkökulmista, miten opettajan pedagogisilla valinnoilla voidaan vaikuttaa verkossa tutkintoa suorittavan opiskelijan opintojen sujumiseen. Näkökulmat etenevät osallistavan vuorovaikutuksen rakentamisesta pedagogisten ratkaisujen tarkastelun kautta yhteisöllisyyden rakentamiseen ja rakentumiseen verkkovälitteisesti.

Webinaarin ohjelma

Webinaarin asiantuntijapuheenvuorojen tallenteet:

Tallenne 1: Osallistava vuorovaikutus digivälitteisesti – kuulijasta osallistujaksi
Minna Kaihovirta, dialogipäällikkö ja osallistavan toimintakulttuurin kehittäjä, Metropolia-ammattikorkeakoulu

Lataa esitys tästä (pdf)

Tallenne 2: Kokemuksia ja tutkittua tietoa verkkotutkintojen pedagogisten ratkaisujen kehittämisestä
Marjo Joshi, koulutuksen kehittämisen johtava asiantuntija, Turun ammattikorkeakoulu, Fone-verkosto (Kansallinen verkkotutkintoverkosto)

Lataa esitys tästä (pdf)

Tallenne 3: Yhteisöllisyyttä verkko-opiskeluun – digitalisaation hyödyntäminen
Päivi Timonen, lehtori, verkkopedagogi, Humanistinen ammattikorkeakoulu

https://www.menti.com/aliemnzw9rdb (osallistuminen)
Tulokset näkyvillä: https://www.mentimeter.com/app/presentation/al1prw7nbn6ox1rbr1dczgun5k86x1ue